2011. január 28., péntek

Pisztráng, serpenyőben, vagy fóliában sütve



Ennél egyszerűbb recept a világon nincs! A leöblített halak hasüregébe ízlésünk szerint citromkarikát, fokhagymát, vagy kaporágat teszünk. A halak mindkét oldalát olvasztott vajban 5-7 percig sütjük. A halat előmelegített tálon, sültkrumplival, vagy salátával tálaljuk.

Lehet a halakat alufóliába beburkolva is megsütni, rostélyon. Óvatosan távolítsuk el a burkolatot, hogy csak a halak bőre maradjon a fólián. Olvasztott vajjal megcsöpögtetett tálon, a forró halak tetejére egy kis darab vajat morzsolva, citrommal lecsepegtetve tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. A sebes pisztráng kavicsos vagy görgeteges talajú, oxigéndús hideg folyó- és állóvizek lakója. Így előfordul a Duna hegyvidéki mellékfolyóiban is, sőt, a nagy folyó felső, gyorssodrású szakaszain is vannak állományai. Ez indokolta, hogy a belőle készült ételt ide feltegyem. No meg a pofonegyszerű elkészítés dacára is mesés íz.

    VálaszTörlés