2011. január 28., péntek

5.kérdés






Vajon hányszáz éve működik ez a kolbászsütő Regensburgban, melyet "Európa legrégibb gyorsétel éttermeként" hirdetnek?

Egy receptkülönlegesség: Sütni való bajor kolbász

Hozzávalók: 2 kg lapocka, vagy comb, 2 kg zsírszalonna, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 50 dkg gomba 10 dkg só, 2 dkg őrölt fehérbors

A gombát megfőzöm a petrezselymes vörösborban. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, hozzáadom még a fűszereket is, majd az egészet jól összekeverem. Betöltöm a bélbe, majd 10 cm-enként megcsavarom. A kolbászt 2 ek zsírral tepsibe teszem, és sütőben ropogósra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése