2011. január 28., péntek

Sonkába tekert zöldfűszeres csukafilé a la Luc Pionchon





Igazi férfimunka egy méretes csukát kifogni, majd szépen megtisztítani és kifilézni.
A csuka bőre nyálkás, húsa igen szálkás, epehólyagja is könnyen kifakad, ezért előkészítése nagy gyakorlatot, türelmet és odafigyelést igényel. A képek már a "könnyed felhőjátékot" mutatják :) Ezt már akárki meg tudja csinálni:)

2 megjegyzés:

  1. Micsoda gyönyörű kékesfehér húsa van, milyen ínycsiklandó rajta a zsenge zöldfűszer halom.
    Fejedelmi étek!

    VálaszTörlés
  2. Hát bizony, szégyen a németekre, hogy a Donau-ból kiemelt csukából egy francia varázsol mesefinom étket :)
    Ám végül is, mint ahogy közös folyónk összemossa végül Európát, a konyhánk is globális lesz, no persze megtartva a HELYI ÍZEKET IS :)

    VálaszTörlés