2011. január 30., vasárnap

De hol maradt a bajor csülök?!



Egy kedves olvasóm reklamációja alapján sietve pótoltam a szörnyű hiányosságot és feltálaltam egy méretes adagot :)

Bónuszként pedig jöjjön egy recept! Hogyan süssünk grillen csülköt, bajor módra?

Bajor csülök Hozzávalók (4 személyre): 4 evőkanál olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors, 2 db kb. 80 dkg-os sertéscsülök, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 3 dl sör.
A három cikk apróra zúzott fokhagymát keverjük el köménymaggal, borssal, majoránnával és olajjal. A húst tisztítsuk meg, legvastagabb részén vágjuk csontig, majd zsíros bőrrészén vagdossuk be. Kenjük be jól a fenti fűszeregyveleggel, és lefedve tegyük pihenni a hűtőbe 3 órányit. Készítsük elő a grillfelszerelést, húzzuk a csülköt forgónyársra, a maradék fokhagymával spékeljük meg, majd sütés alatt gyakran kenegessük a visszamaradt fűszeres olajjal. Negyedórával a sütés befejezése előtt kenjük be a csülköt sörrel mindaddig, míg piros, ropogós felületű lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése